درمان جای جوش
درمان جای جوش یکی از معضلات طب زیبایی است که اغلب افرادی که دارای سابقه جوشهای صورت قوی وشدید بودند پس از اتمام دوران جوش صورت با مشکل جای جوش دست به گریبان هستند . متناسب با شدت جوش صورت میزان درگیری لایه های اول و دوم پوست متغیر است واگر جوشهای صورت بصورت کیستیک و بزرگ باشد میزان تخریب لایه اپیدرم شدیدتر است و پس از پایان دوره التهابی جوش صورت محل آن بصورت اسکارهای فرو رفته دیده میشود.
به مرور بر اثر میزان تخریب انجام شده در لایه های زیر محل اسکار پیوندهای فیبروزی بین سطح زیرین محل اسکار و لایه های میانی پوست ایجاد میشود که بصورت اسکار منفی (فرو رفته)نشان داده میشود و در واقع پوست اطراف آن حالت برجسته شده و رشد میکند ولی در این نواحی رشد پوست محدود و نزدیک به صفر است .
از مهمترین فنون و تکنیکهای موثر برای درمان جای جوش استفاده از روشهای ترکیبی جهت افزایش ساخت ماده زمینه ای پوست و رشته های کلاژن و الاستین است که آرام آرام باعث ترمیم و پر شدن محل فرو رفته اسکار جای جوش میشود و سپس با روشهای لایه برداری سطحی ، همسطح شدن این نواحی با نواحی اطراف انجام میشود.
برای افزایش رشد اپیدرم در نواحی اسکار جای جوش از چندین روش استفاده میشود:
- مزوتراپی کلاژن ساز
- تزریق هیالورونیک اسید
- میکرونیدلینگ
- پی آر پی
- میکرودرم عمیق
- آر اف سوزنی
- آر اف بای پلار
- کرمهای کلاژن ساز
- لیزرهای پیشرفته جوانساز
نکته بسیار مهم رعایت میزان رطوبت پوستی است که با کنترل و تسریع در دفع سموم و پاکسازی مجاری مانع از ایجاد جوش مجدد بشود، یعنی اگر قرار باشد درمان اسکار جای جوش صورت داشته باشیم ولی همزمان مشکل جوش زدن مجدد هم در میان باشد، پس روش درمانی عاقلانه این است که ابتدا جلوی جوش زدنهای مکرر گرفته شود و سپس درمان ضد جوش صورت انجام شود.