تزریق ژل

تزریق ژل

ژل چیست؟ فیلرها (پرکننده ها) پوستی شامل ژل های تزریقی هستند که در لایه های مختلف پوست تزریق میشوند و باعث حجم دادن به منطقه مورد نظر میشوند. بواسطه افزایش حجم ایجاد شده چین و چروک ها یا گودی های منطقه مورد نظر از بین میرود و در بعضی مناطق هم مثل ناحیه لبها باعث برجسته تر شدن آنها میشود.

 

مکانسیم اثر ژل در جوانسازی

پس از تزریق ژل یا پر شدن چین و چروک ها و گودی های موجود در پوست از همان ابتدا یک جوانسازی فیزیکی اتفاق می افتد. سپس با تحریک محل تزریق شده عمل کلاژن سازی توسط پوست آغاز میشود و این موضوع متناسب با وضعیت سطح پروتئینی افراد متفاوت است. همچنین بواسطه جذب آب توسط ژل و افزایش رطوبت پوستی ، شادابی و طراوت پوست بالا میرود و باعث میشود که گردش خون زیر پوستی بهتر شده و علائم شادابی نمایان تر بشود.

 

 

 

انواع ژل های تزریقی

سه مدل ژل قابل تزریق داریم :

  1. دائمی: که به انها سیلیکون یا پاژ گفته میشود و پس از تزریق جذب نمیشوند اغلب مشکلات فراوانی را در محل تزریق ایجاد میکنند و به واسطه عوارض متعدد و مشکلات ایجاد شده دیگر از اینگونه ژل ها استفاده نمیشود.
  2. ژل های نیمه وقت: که بیشتر از نوع کلسیم هیدروکسی آپاتایت است ماندگاری انها بین 2 الی 3 سال است. ولی باید با احتیاط و دقت بیشتری و همچنین در عمق بیشتری تزریق انجام شود
  3. ژل های موقت: از جنس هیالورونیک اسید است. این ماده به صورت طبیعی در لایه های پوست وجود دارد و به مرور زمان از مقدار انها کاسته میشود. با تزریق این ژل ها در نواحی مختلف پوست افزایش حجم ناحیه مورد نظر را داریم. البته این نوع ژل ها بواسطه جذب آب به مرور افزایش حجم بیشتری دارند، به قول معروف جا افتاده میشوند. این ژل ها هنگام تزریق بواسطه ورود جسم خارجی در ناحیه پوست نوعی التهاب و خونریزی های خفیف را ایجاد میکند و طی چند روز اول بیشتر شاهد التهاب هستیم، به مرور زمان التهاب کم میشود و خون مردگی ها آرام آرام جذب میشوند . در چند روز اول احساس میکنیم که حتی منطقه تزریق شده کوچکتر شده است و به حالت اولیه برگشته است اما از هفته دوم تزریق با افزایش جذب آب توسط ژل افزایش حجم را هم شاهد هستیم. بطوریکه تا روز 21 الی 28 بعد از تزریق در بهترین وضعیت موجود قرار میگیرد به همین دلیل توصیه مؤکد داریم که پس از تزریق ژل، مصرف آب، مایعات و میوه و سبزیجات بیشتری داشته باشید، به علاوه ی استفاده از کرم های مرطوب کننده. که بتوانیم آبرسانی خوبی در ناحیه مورد نظر ایجاد کرده باشیم.

 

محلهای تزریق ژل

ژلها برای پر کردن

  • خط خنده
  • خط اخم
  • چروک نواحی اطراف لبها , گونه ها
  • لبهای بالا و پایین

کاربرد خوبی دارند . البته هر قسمت از پوست را که نیاز باشد با افزایش حجم فرم دهی کنید میتوانید از انواع ژلهای موجود استفاده کنید.

 

 

عوارض تزریق ژل

ژلهای نوع دائمی بخاطر جابجایی و التهاب های ایجاد شده برای بدن مفید نیستند و توصیه میشود که از این نوع ژلها استفاده نشود.
ژلهای موقت و نیمه موقت در صورت استاندارد بودن و دارای تاییدیه  وزارت بهداشت برای بدن عارضه ای ندارند اینها از موادی ساخته میشوند که برای بدن مضر نیستند. در موارد خیلی محدود احتمال حساسیت نسبت به بعضی از ژلها وجود دارد ولی اکثریت آنها عارضه ای ندارند.
بعضی از عوارض هنگام تزریق رخ میدهد مثل کبودی محل تزریق و احتمالاً جابجا شدن ژلها، گلوله گلوله شدن ژلها و در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی هنگام تزریق احتمال ایجاد عفونت محل تزریق را داریم. چند مورد سوال رایج در مورد عوارض این تکنیک :

 

 

آیا همیشه تزریق ژل با گلوله گلوله شدن همراه است؟

خیر, این اتفاق بیشتر به خاطر تکنیک نادرست تزریق توسط پزشک ایجاد میشود و اگر خوب تزریق انجام بشود این مشکل اصلا ایجاد نمیشود. گاهی اوقات بیماران در نواحی تزریق شده فشارهای جانبی ایجاد میکنند و به نوعی باعث حرکت و جابه جایی ژل میشوند که این موارد قابل اصلاح میباشد.

 

 

اگر ژل زیادی تزریق بشود یا جابه جایی داشته باشد چگونه اصلاح می شود؟

درصورتیکه ژل تزریق شده زیاد بود ، با توافق بیمار می توان چند روزی به آن فرصت داد تا کمی جذب شود و از حجم آن کاسته شود.
درصورتیکه نیاز بود زودتر حجم ژل کم بشود میتوان از مواد تجزیه کننده آنها یا از دستگاهای RF کمک گرفت . ژلهای موقت از جنس اسید هیالورونیک است و می توان از حل کننده آن در قسمتهای مختلف استفاده کرد و اصلاحات لازم را انجام داد. همچنین با استفاده از دستگاه RF که گرمای عمقی ایجاد میکند میتوانیم باعث افزایش جریان گردش خون در بافت مورد نظر شده و به مرور زمان باعث تسریع روند تجزیه ژل در بدن بشویم.

 

آیا تزریق ژل دردناک است؟
خیر، ابتدا در محل مورد نظر از  بی حسی موضعی استفاده شده و باعث میشود که کاملا بی حس بشود , در نقاطی بوسیله کرم های بی حسی و در نقاط دیگری بوسیله تزریق داروی بی حسی کاملا درد را از بین میبریم . البته چند ساعت پس از تزریق درد مختصری در محل تزریق وجود دارد که برطرف میشود.

 

آیا تزریق ژل سرطان زا است؟

خیر هنوز هیچ دلیلی بر وجود سرطان زا بودن ژلها ارائه نشده است، ژلهای موقت از جنس هیالورونیک اسید می باشد که موادی مشابه بدن دارند .

انواع ژل دائمی به علت خطرات ناشی از جابه جایی ، عفونت و التهاب طرد شده است.

 

 

موارد منع استفاده از ژل

  1. حاملگی و شیردهی
  2. استعداد بالای بیمار برای اسکار یا کلوئید
  3. اختلالات خونریزی دهنده مثل بیماری هموفیلی یا مصرف بالای داروهای رقیق کننده خون
  4. مصرف داروهای رآکوتان طی 6 ماه گذشته
  5. بیماریهای سیستم ایمنی و مصرف طولانی کورتون ها
  6. بیماریهای عفونی سیستمیک در کل بدن یا بیماریهای عفونی در ناحیه تزریق
  7. سابقه بیماری آلرژیک یا حساسیت بالا
  8. حساسیت به مواد تشکیل دهنده ژلها
  9. اختلال روانی یا بیمارانی که انتظارات غیر معمول از تزریق ژل دارند.
  10. بیماران سرطانی یا تحت شیمی درمانی

 

 

نکات مهم قبل از تزریق ژل

– به مدت ٧ الی ١٠ روز از مصرف داروهای رقیق کننده خون پرهیز بشود(مثل آسپرین , اسید سالسیلیک , ویتامین E, مکمل های حاوی جینسینگ و جیکگو, ایبو بروفن)
– ٢٤ ساعت قبل ، از مصرف الکل پرهیز شود.

 

 

 

 

 

نکات مهم بعد از تزریق ژل

– تا ٢٤ساعت بعد از تزریق ، مقداری درد و التهاب و قرمزی و بطور اتفاقی کبودی ناشی از خونریزی زیر پوستی را داریم , بهتر است با گذاشتن کمپرس یخ میزان التهاب را به حداقل برسانیم.
– از گرم کردن محیط و استفاده از دوش ابگرم و سایر موارد مربوطه که باعث افزایش گرمای ناحیه میشود بطور کامل خودداری کنید.
– بهتر است طی ٢ الی ٣هفته بعد از تزریق ژل مصرف مداوم مایعات , سبزیجات , میوه های آبدار و استفاده از کرم های رطوبت رسان عمقی را داشته باشید.

یا میزان اب میان بافتی برای افزایش حجم ژل بیشتر از فشار دادن روی ناحیه تزریق خودداری بشود.

 

 

موارد منع استفاده از آنزیم هیالورونیداز

  •  افرادی که به نیش زنبور حساسیت دارند (زیرا نیش زنبور حاوی ماده هیالورونیداز است)
  • مصرف همزمان فروزماید، اپی نفرین، انواع قرص های آرام بخش از خانواده بنزودیازپین ها (مثل دیازپام، آلپرازولام و داروهای رقیق کننده خون مثل هپارین یا فنی توثین)
  • حاملگی و شیردهی

تزریق بوتاکس

 

 

 

دسته‌هاژل